LCDInfo.com

http://www.lcdinfo.com
It is currently Mon Dec 11, 2017 2:00

All times are UTC + 2 hours




Post new topic Reply to topic  [ 30 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 11, 2004 0:28 
Offline
User avatar

Joined: Mon Oct 11, 2004 0:09
Posts: 17
Location: Hellas - Thessaloniki
Hello from Greece!

I would like to report two bugs I tracked in the winamp plugin (if they are bugs).

1. While winamp is playing and the plugin is running, if I try to make a new list from the bottom right payllist menu list/new I get an error:

Plug-in executed illegal operation.
Restart of Winamp is recommended


and the LCD freezes


2. The playlist position number is always one less. Eg The playlist position is at 5 and the lcd shows 4.

Have a nice day! :)

_________________
gsmaster :)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 18, 2004 15:33 
Offline

Joined: Sun May 05, 2002 22:05
Posts: 2063
Location: Lappeenranta, Finland
Which exact winamp version are you running when you get the error ? That sounds like a bug that I should have noticed but I haven't seen any problems with the plugin in my own use. But I'm still running the 2.xx series. I have tested the plugin with winamp 5 series too but not the latest versions.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 19, 2004 1:08 
Offline
User avatar

Joined: Mon Oct 11, 2004 0:09
Posts: 17
Location: Hellas - Thessaloniki
I use Winamp 2,91 and the built 18 of lcdinfo with a nokia display. All these are on WinXP SP2 beta2055. :)

_________________
gsmaster :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: nice and simple plugin
PostPosted: Tue Oct 26, 2004 16:32 
Offline

Joined: Tue Oct 26, 2004 16:04
Posts: 4
..but maybe it is to simple to me :oops:
I do not see how winamp generates the shared memory data.
Who is the producer of the data in the shared memory?

I searched the winamp forum..
..

and another question..why is some data field comment in the winamp plugin source code?
like artist..and album

//kristoffer


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Oct 30, 2004 21:37 
Offline

Joined: Sun May 05, 2002 22:05
Posts: 2063
Location: Lappeenranta, Finland
Data to the shared memory is copied in the render1() function found in the vis_lcdinfo.cpp file.

The reason that some fields are commented out is that they are not used. Originally those were added to the structure but then later it was seen that there was nothing to fill them with.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 01, 2004 15:48 
Offline

Joined: Tue Oct 26, 2004 16:04
Posts: 4
Hi!

I have searched the "\lcdinfo_build18_source" dir for the file "vis_lcdinfo.cpp",but I can not found it.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 02, 2004 15:03 
Offline

Joined: Sun May 05, 2002 22:05
Posts: 2063
Location: Lappeenranta, Finland
kristoffer_1 wrote:
Hi!

I have searched the "\lcdinfo_build18_source" dir for the file "vis_lcdinfo.cpp",but I can not found it.

You can find the winamp plugins sources from the Developers forum.


Top
 Profile  
 
 Post subject: update the winamp plugin
PostPosted: Fri Nov 26, 2004 1:17 
Offline

Joined: Tue Oct 26, 2004 16:04
Posts: 4
:?:
hi would it be possible to update the winamp plugin so that
artist/genre/rating could be read.

saw some codesnippets.
http://www.inthegray.com/saivert/winamp ... fotool.exe
/*-------*/
char metadata[256];
extendedFileInfoStruct efi;
...
efi.filename = file; // get the current filename
efi.ret = metadata;
efi.retlen = sizeof(metadata);
efi.metadata = "ARTIST";
SendMessage(plugin.hwndParent, WM_WA_IPC, (WPARAM)&efi, IPC_GET_EXTENDED_FILE_INFO);
.
.
.

but maybe the plugin must be written like an media libary ..to fetch data like rating..
I do not know..maybe someone here do ;)

//kristoffer


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 08, 2005 10:08 
Offline

Joined: Tue Apr 05, 2005 22:55
Posts: 6
Hi,

When the title slides to the side, the old position is visilible for a short time, so it locks like it flickers a little, can this be solved?

And how do you use the following functions:

addVar("Winamp2.PlaylistPos", "Playlist position", VAR_INT); // 6
addVar("Winamp2.PlaylistSize", "Playlist size", VAR_INT); // 7

Can you plz give a code example :)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 12, 2005 20:58 
Offline

Joined: Sun May 05, 2002 22:05
Posts: 2063
Location: Lappeenranta, Finland
cazziona wrote:
When the title slides to the side, the old position is visilible for a short time, so it locks like it flickers a little, can this be solved?

I think you mean the effect of the lcd being just so slow that it doesn't change it's state fast enough.

Quote:
And how do you use the following functions:

addVar("Winamp2.PlaylistPos", "Playlist position", VAR_INT); // 6
addVar("Winamp2.PlaylistSize", "Playlist size", VAR_INT); // 7


Winamp2.PlaylistPos and Winamp2.PlaylistSize are just numbers that tell the current title number and size of the playlist.

They can be used as normal plugin text fields:

<item type="plugintext" x="14" y="7">
<scrolltype>none</scrolltype>
<textpos>left</textpos>
<fieldsize>5</fieldsize>
<varid>Winamp2.PlaylistPos</varid>
<refresh>500</refresh>
</item>

<item type="plugintext" x="14" y="8">
<scrolltype>none</scrolltype>
<textpos>left</textpos>
<fieldsize>5</fieldsize>
<varid>Winamp2.PlaylistSize</varid>
<refresh>500</refresh>
</item>


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 14, 2005 4:10 
Offline

Joined: Thu Apr 14, 2005 4:01
Posts: 2
Hello, I have a question about a spectrum option for people using Text VFDs.

I'm using Henri's CU20045SCPB-T23A Driver, for my CU20025SCPB-T20A.

Here's the spec sheet on it - http://www.alltronics.com/download/25l001.pdf

What i'm wondering is how hard it would be to make a spectrum out of Text characters. I was thinking of something like Row 08, Column F0. Or maybe a more complex/detailed one made up of any character in Column F0 up to Row 08. I was thinking making the top Row on the VFD the left channel, and the bottom row the right speaker channel. As the music elevates on one particular channel, the bar would grow horizontally to the left or right, depending on how it was set up. (hope this makes sense O_o)

I and a few others have had these VFDs for awhile, and thanks to Henri this first time we've had them actually working like they're supposed to. So thanks Henri for that.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 21, 2005 19:22 
Offline

Joined: Sun May 05, 2002 22:05
Posts: 2063
Location: Lappeenranta, Finland
It would take some work as LCDInfo doesn't support custom characters and things like character spectrums. But it should be possible to add them if someone wants to take the challenge.

The reason why LCDInfo doesn't have custom character support is that it was mostly designed for graphics displays and character displays were added later.

Hmm, now that I read your post again you didn't ask for custom characters but just simpler bars made of normal characters ? This should be easier as it only requires adding a new plugintext variable to the winamp plugin. The characters would then be printed to that text variable and shown on the display.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 21, 2005 21:42 
Offline

Joined: Thu Apr 14, 2005 4:01
Posts: 2
Henri wrote:
It would take some work as LCDInfo doesn't support custom characters and things like character spectrums. But it should be possible to add them if someone wants to take the challenge.

The reason why LCDInfo doesn't have custom character support is that it was mostly designed for graphics displays and character displays were added later.

Hmm, now that I read your post again you didn't ask for custom characters but just simpler bars made of normal characters ? This should be easier as it only requires adding a new plugintext variable to the winamp plugin. The characters would then be printed to that text variable and shown on the display.

Yeah, characters that are already programed with the VFD. I didn't even know custom characters would be possible, but it sounds difficult. I have no idea how program plugins, sadly. ;_;


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 02, 2005 0:45 
Offline

Joined: Fri Sep 02, 2005 0:36
Posts: 15
Hey just a few things with winamp stuff..

Spectrum.Bar: seems to hang around the left end?! not sure why

cant get spectrum.bar2 to work on 84X48 this would prolly be because its too big..

could we perhaps have a spectrum bar with only 3 pixles per barand have say i dunno something like 7-14 bars say 42 pix tall would be perfect!

pause status icon doesnt work with winamp 5

where does LCDinfo get the characters for the title?? winamp bitmap??
would be cool if there was a bitmap for the text of the LCD

and also how come bitmaps move by pixles and text doesnt.....


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Nov 12, 2005 15:25 
Offline
User avatar

Joined: Tue Nov 12, 2002 21:15
Posts: 14
Location: Nijmegen, Netherlands
I have improved the Winamp2/5 plugin somewhat:
- Modified spectrumbar2 so the lower frequencies take up more bars than the high ones (so it looks more like winamp's own freq analyzer)
- Added a Winamp2.Running flag so you can skip the winamp screen by adding <requireflag>Winamp2.Running</requireflag> to your winamp screen XML (this flag is set when winamp is running, and at least one song has started playing, so there's data available)
- Changed the bitmap size of spectrumbar2 to 125x32, the 3 extra pixels were just empty, but prevented you from centering the graph on a 128x64 display since you couldn't shift it to the right

The Visual C++ .net source
The .dll plugin

Hope it's of some use to you :)

_________________
If it ain't broken, fix it 'till it is!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 30 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group