LCDInfo.com

http://www.lcdinfo.com
It is currently Sat Dec 16, 2017 0:01

All times are UTC + 2 hours




Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Wed Jun 09, 2004 14:45 
Offline

Joined: Sun May 05, 2002 22:05
Posts: 2063
Location: Lappeenranta, Finland
You can get the basic LCDInfo driver for this display from here:
Parallel mode: http://www.skippari.net/lcd/alpha/plugi ... driver.dll
Serial mode: http://www.skippari.net/lcd/alpha/plugi ... driver.dll

Here's some information you can use to make the connections:
http://www.vfdworld.com/index.php?page=usingyourvfd


It's not very extensively tested but it might work ;)

The driver has been developed with the CU20045SCPB-T23A display but it might work with other SCPB-T series displays. If you test it with some other display please report your results here.


Last edited by Henri on Mon Jan 31, 2005 11:24, edited 5 times in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jun 09, 2004 17:24 
Offline
User avatar

Joined: Sat Apr 17, 2004 17:42
Posts: 467
Location: The Netherlands
Well it sure works :P
Check out my leet ghetto display stand :x

Image
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jun 09, 2004 21:28 
Offline

Joined: Mon May 31, 2004 22:06
Posts: 43
is there a spectrum?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 11, 2004 17:24 
Offline

Joined: Fri Jun 11, 2004 17:22
Posts: 1
I have the driver and the plugin for winamp. When I run LCDinfo all I get is the artist name over and over. Do I need to do something special to get this to work?



Thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 13, 2004 8:48 
Offline
User avatar

Joined: Sat Apr 17, 2004 17:42
Posts: 467
Location: The Netherlands
I assume you know how LCDinfo 0.6 works. I think you should make some screens. If you have an output, it means the display is ok, just edit the screens accordingly.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 08, 2004 14:29 
Offline

Joined: Tue Sep 07, 2004 10:09
Posts: 5
Okay, maybe I'm just a bit slow.... But how do I install the driver? :oops:

I tried last night, by copying the DLL into the LCDInfo directory.... But it didn't seem to have any real effect. What should happen here? I get a new device in the radio-group?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 08, 2004 19:02 
Offline

Joined: Sun May 05, 2002 22:05
Posts: 2063
Location: Lappeenranta, Finland
Are you using the 0.6 version of LCDInfo ? Radio group somehow sounds like 0.3 series LCDInfo. In 0.6 the driver should show up in the list of drivers when the dll file is put in the LCDInfo root directory.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 09, 2004 10:06 
Offline

Joined: Tue Sep 07, 2004 10:09
Posts: 5
Oh, yes, right you are.... I guess I should pay attention when downloading software....

(Bangs head against table) STUPID, STUPID, STUPID!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Sep 11, 2004 12:23 
Offline

Joined: Tue Sep 07, 2004 10:09
Posts: 5
Thank you!

This driver works with my T20A :D

The only problem I have is that the cursor is not disabled... so I see it all the time moving around the display updating stuff.

According to my info, the T23A and T20A have the same "cursor off" command (16Hex).

Of note is that I found this same problem using LCDHype. But that made the display flicker horribly, lcdinfo is much better in that regard :)

I wish I could tell you what was causing this, but I don't know. I've wired the module to the serial port, and manually sent the 16Hex command to the module. That worked. It's only with these parallel drivers that it doesn't seem to work.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 17, 2004 15:46 
Offline

Joined: Sun May 05, 2002 22:05
Posts: 2063
Location: Lappeenranta, Finland
Let's see, I'm not sure if the driver even sends the command to disable the cursor. Maybe it is disabled by default in the T23A. I need to check this from the driver sources.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 05, 2004 19:04 
Offline

Joined: Tue Oct 05, 2004 19:01
Posts: 1
Henri wrote:
You can get the basic LCDInfo driver for this display from here: http://www.skippari.net/lcd/alpha/norit ... driver.dll

Here's some information you can use to make the connections:
http://www.vfdworld.com/index.php?page=usingyourvfd


It's not very extensively tested but it might work ;)

The driver has been developed with the CU20045SCPB-T23A display but it might work with other SCPB-T series displays. If you test it with some other display please report your results here.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 03, 2004 0:17 
Offline

Joined: Sat Oct 30, 2004 2:14
Posts: 14
Henri wrote:
Let's see, I'm not sure if the driver even sends the command to disable the cursor. Maybe it is disabled by default in the T23A. I need to check this from the driver sources.


Any updates on this? I've read in other forums that the cursor can also be controlled, e.g. special fonts, spectrum etc.

Has anybody gotten characters and not rubbish when using serial input?

_________________
-= Torro =-


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Nov 13, 2004 12:40 
Offline

Joined: Sun May 05, 2002 22:05
Posts: 2063
Location: Lappeenranta, Finland
Here's an updated version of the T23A driver that has the cursor off command added to the initialization.
http://www.skippari.net/lcd/alpha/plugi ... driver.dll

I have not yet tested it myself so please let us know what happens with it.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Nov 14, 2004 3:05 
Offline

Joined: Sat Oct 30, 2004 2:14
Posts: 14
Henri wrote:
Here's an updated version of the T23A driver that has the cursor off command added to the initialization.
http://www.skippari.net/lcd/alpha/plugi ... driver.dll

I have not yet tested it myself so please let us know what happens with it.


Just tried the dll file, no luck getting rid of the curson on the t20a.

Not sure which cursor that is enabled on this VFD,

Underline Cursor On 14H
5x7 Block Cursor On 15H
Cursor Off 16H

...but the d0-d7 instruction 16H should turn of any cursor.

_________________
-= Torro =-


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Nov 14, 2004 19:21 
Offline

Joined: Sun May 05, 2002 22:05
Posts: 2063
Location: Lappeenranta, Finland
Yes it was the 0x16 command that I added. But I noticed that I forgot to add any delay after the software reset command so I have now put a 100ms delay there. Might help or not but anyway the file is updated.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group