LCDInfo.com

http://www.lcdinfo.com
It is currently Mon Jun 25, 2018 17:18

All times are UTC + 2 hours




Post new topic Reply to topic  [ 43 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 26, 2005 21:08 
Offline

Joined: Sun May 05, 2002 22:05
Posts: 2063
Location: Lappeenranta, Finland
I have just done some testing with the display and played with the settings. Something very strange is that the display seems very unstable now and I don't know yet why. When I did the testing last time everything worked perfectly with the test program and LCDInfo driver but now there seems to be problems even if I have not touched the wiring or code. I'll work on that...

But here is now an updated test that has some options to play with. It's a command line utility and you can give it parameters from the command line. When you run it some help is printed.
http://www.skippari.net/lcd/sekalaista/sed1531_test.zip


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 26, 2005 23:53 
Offline
User avatar

Joined: Fri Dec 03, 2004 7:03
Posts: 201
Location: Sydney, Australia
Thanks for correcting me, Telek. :) As I said I wasn't 100% sure, and when I did a quick search the only spec I came up with said 100mA. :) Glad someone knew the real specs. :)

Henri, do you have the exact same module that ignatz has? Is it possible that the configuration of the bias is reversed in his module, so that the setting that worked on yours, makes his blank? Anyway, just trying to cover all of the options.

I'm still worried by the fact that the backlight is getting enough current to illuminate... As Telek said, it shouldn't, the LPT port shouldn't be able to supply nearly enough current to even get the backlight to glow in the dark. But, if you are sure (which you have said) that the wiring is correct, then I guess it just must be my own paranoia. ;)

_________________
Syridian,
http://syridian.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 27, 2005 0:10 
Offline
User avatar

Joined: Sat Apr 17, 2004 17:42
Posts: 467
Location: The Netherlands
I can remember my CrystalFontz KS0108 128x64 also lit up faintly, even though supply voltage was off, but LPT was connected.

_________________
My Plexeon-Insane LCD!-Or this one!-LCDinfo-LCDStudio


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 27, 2005 2:44 
Offline
User avatar

Joined: Fri Dec 03, 2004 7:03
Posts: 201
Location: Sydney, Australia
Cool... Like I said then... just my paranoia. ;)

Maybe the LPT port delevers more current than I think.

_________________
Syridian,
http://syridian.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 27, 2005 15:24 
Offline

Joined: Sun May 05, 2002 22:05
Posts: 2063
Location: Lappeenranta, Finland
Syridian wrote:
Henri, do you have the exact same module that ignatz has?

Yes it should be as I got mine from him. :D
But I did notice some strange things with this display including the bias setting when I tested again yesterday so I need to do more testing to see what is really going on. Also that latest test allows adjusting the bias setting too.


Syridian wrote:
Maybe the LPT port delevers more current than I think.

Yes I think it can deliver enought current for this as I saw the same phenomenon with my piece of the display and some other displays too.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 28, 2005 5:47 
Offline

Joined: Wed Nov 17, 2004 7:18
Posts: 19
Location: portugal
Hi all!

i've tested the new sed1531_test file, with a lot of options and different values, but still... no data is beeing showed :(

any suggestions?

thank you all :)

_________________
:) bee happy


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 28, 2005 10:37 
Offline
User avatar

Joined: Fri Dec 03, 2004 7:03
Posts: 201
Location: Sydney, Australia
Have you tried a second display? Maybe the one you have is faulty. :( I would hate to think it was that though...

_________________
Syridian,
http://syridian.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 29, 2005 0:51 
Offline

Joined: Wed Nov 17, 2004 7:18
Posts: 19
Location: portugal
Yes, i have 2 displays... used to have 3 but one went for henri, and the other 2 stay here... same wiring schematic and no result :(

syridian, do you want to try it? email me with your address and we talk about it ;)

well...i'm off to work...

_________________
:) bee happy


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 04, 2005 12:30 
Offline

Joined: Sun May 05, 2002 22:05
Posts: 2063
Location: Lappeenranta, Finland
I did some testing again few days ago and this time the display was again working very stable and consistently with the test program using the 1/6 bias option and contrast set to about 15.

ignatz:
Do you see any reaction at all in the display when running the program ? Or does it just stay same as when powered off ?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Feb 13, 2005 4:57 
Offline

Joined: Wed Nov 17, 2004 7:18
Posts: 19
Location: portugal
Henri wrote:
I did some testing again few days ago and this time the display was again working very stable and consistently with the test program using the 1/6 bias option and contrast set to about 15.

ignatz:
Do you see any reaction at all in the display when running the program ? Or does it just stay same as when powered off ?


Hi all!

i've been busy and sick...so i havent come here a long time ago...

Henri i've tested with thoses settings, the only thing that happens is the LCD blinks a little... its very unnoticeable that blinking...

i'm going to send syridian one of theses LCD's for him to work on... i hope he got more luck that me... :(

Thank's all :D

p.s. i'm not giving up, my time is a little bit limited right now

_________________
:) bee happy


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Feb 13, 2005 6:41 
Offline
User avatar

Joined: Fri Dec 03, 2004 7:03
Posts: 201
Location: Sydney, Australia
Ignatz,

If you are going to send me one... Send me the one you have connected, keep the unwired one for yourself. This would give me a better Idea of working out what has gone wrong. ;)

_________________
Syridian,
http://syridian.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Feb 13, 2005 9:24 
Offline

Joined: Wed Nov 17, 2004 7:18
Posts: 19
Location: portugal
Syridian wrote:
Ignatz,

If you are going to send me one... Send me the one you have connected, keep the unwired one for yourself. This would give me a better Idea of working out what has gone wrong. ;)


i shall send you next week, i hope ;)

_________________
:) bee happy


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Apr 11, 2005 4:35 
Offline

Joined: Mon Apr 11, 2005 4:32
Posts: 1
Location: Portugal
LO all.

Syridian have you tested the LCD thay Ignatz send to you? I need help on that because i have an LCD like these one.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 43 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group