LCDInfo.com

http://www.lcdinfo.com
It is currently Thu Mar 04, 2021 23:19

All times are UTC + 2 hours




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Nov 13, 2002 21:41 
Räpläsin tuossa oman lcd näyttöni, ja lcd infon kanssa pitkään ja hartaasti etsien kohtaa josta saisi tuon kirotun seti@home jutun pois näyttötiloista, ja olen pitkään jo kokeillut kaikkia paikkoja/valikoita LDC infosta, löytämättä kuitenkaan nappulaa/namiskuukkelia josta saisin lisää valikoita kiertoon, mm. levytinlan määrä, winamp3 soittama kappale, ja muuta kivaa. Neuvokaanyt viisaat vasta-alkajaa mäessä. Ensimmäinen näyttö, ja ensimmäinen tutustuminen koko LCD maailmaan :)

LCD infon versio on 0.2f, ilmeisesti :oops:


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 13, 2002 22:30 
Offline

Joined: Sun May 05, 2002 22:05
Posts: 2063
Location: Lappeenranta, Finland
No tämä onkin aivan oikea paikka kysellä apua LCDInfon käyttöön.

Vähän taustatietoja kyselisin eli millainen näyttö on käytössä ?

Ja onko jotain tiettyä syytä käyttää 0.2f versiota ? Täältä löytyy vähän uudempaa: http://www.skippari.net/phpBB2/viewtopic.php?p=250#250

LCDInfon konfigurointi tapahtuu tällä hetkellä käsin ini tiedostoa muokkaamalla. 0.2f versiossa kaikki asetukset löytyvät LCDInfo\lcdinfo.ini tiedostosta. Versiosta 0.3 eteenpäin ruutujen konfigurointiin käytettävä tiedosto löytyy LCDInfo\screens\ hakemistosta. Esim. 240x64_t6963c.ini. Näiden muokkaamiseen voit käyttää esimerkiksi windowsin muistiota.

0.3 versiosta eteenpäin myös perusasetusten tekoon on erillinen LCDInfo_Config.exe niminen ohjelma. Tuostakaan ei kuitenkaan vielä löydy toimintoja ruutujen muokkaukseen.

Kun avaat vaikka 240x64_t6963c.ini tiedoston niin sieltä löytyy jokaiselle ruudulle oma osio: [Screen0], [Screen1], jne. Jokaiselle ruudulle on Enable asetus joka määrää käytetäänkö ruutua. 1 on päälle ja 0 pois. Interval asetus määrää kuinka kauan ruutua näytetään (ms) esim. 1000 on 1 sekunti. Bitmap taas määrää taustakuvan.

Ruudulla näkyvät tiedot määrätään Line0, Line1, jne. riveillä. Niille voi kirjoittaa tekstiä vapaasti ja väliin voi laittaa muuttujia dollarimerkeillä erotettuna. Esim. $mbmtemp(1)$. Tuo on muuttuja Motherboard Monitorin anturille 1.

Esimerkki levytilaa näyttävistä muuttujista:
Code:
Line0=
Line1=
Line2="       Local:   c:\ $diskfree(c:\)$Mb/$disksize(c:\)$Mb"
Line3="                d:\ $diskfree(d:\)$Mb/$disksize(d:\)$Mb"
Line4="                e:\ $diskfree(e:\)$Mb/$disksize(e:\)$Mb"
Line5="       Network:"
Line6="                s:\ $diskfree(s:\)$Mb/$disksize(s:\)$Mb"
Line7=


Asetuksia löytyy lisääkin ja uudemmissa versioissa niiden määrä tuntuu kokoajan kasvavan joten kysy vaan lisää kun joku on epäselvää.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Nov 14, 2002 10:38 
No uudempi versio LCD infosta kaataa totaalisesti Win XP:n heti ohjelman käynnistymisen jälkeen...Syytä en ole vielä jaksanut etsiä koska tuo vanhakin toimii. näyttönä toimii Toshiba TLX 711A 240x64 pikseliä 8 x 40 merkkiä...Tänään tarkoituksena purkaa, ja modata hieman, toistaiseksi arvoituksena vielä on että kuinka taustavalon väkertäminen onnistuu...Olen koettanut etsiä mutta en ole vielä löytänyt pluginia/ohjelmaa joka osaisi kontrolloida noin isoa näyttöä, ja lukea winamp3:sta...Smarties tod.näköisesti toimisi, mutta kun se ei tue noin isoa näyttökokoa :(


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Nov 14, 2002 15:42 
Offline

Joined: Sun May 05, 2002 22:05
Posts: 2063
Location: Lappeenranta, Finland
Uudemmissa versioissa on tosiaankin ollut ongelmia joidenkin mukana tulevien config tiedostojen kanssa. Ongelmana voi esimerkiksi olla, että johonkin ruutuun on määritelty joku tieto tai asetus jota kyseisellä koneella ei ole saatavissa tai jotain vastaavaa.

Yksi ratkaisu tähän on aloittaa oman asetustiedoston rakentaminen puhtaalta pöydältä ja ottaa mallia mukana tulevista. Vaatiihan tämä vähän työtä, mutta silloin saa ainakin haluamansa lopputuloksen (tosin ohjelman ominaisuuksien rajoittaessa tietenkin).

Syy kaatumiseen voi toki olla joku muukin, mutta kannattaa ainakin kokeilla mitä tapahtuu tyhjällä screen configilla.

Winamp3 tukea LCDInfossa ei tosiaankaan vielä ole kun ei ole eteen sattunut sopivaa esimerkkimateriaalia tuon toteuttamiseen. Itse käytän myös vielä winamp2:ta niin senkään puolesta tuolla ei ole ollut niin kiire. Joku jos osaisi heittää hyviä vinkkejä winamp3 tuen toteuttamiseen niin eiköhän senkin aika pikaisesti mukaan saisi.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Nov 15, 2002 10:30 
Jooh, pitää koittaa mitä hommasta tulee kun alkaa itse säätämään, nyt on näytössä valotkin, pitää ledejä vain vielä lisätä 8 lediä ei valaise noin isoa näyttöä vielä riittävästi, jos tuon määrään tuplaa näyttöön ei jää "pimeitä" alueita. LPT-portin kautta vuotaa jostain virtaa ledeille, siihenkin pitäisi keksiä syy, kunhan puran riittästi, syykin varmaan selviää, datasheettiä pitäisi vielä vähän tutkiä, otetaanko lpt:n kautta jostain nastasta tuolle näytölle virtaa, erillisen 5v:n lisäksi. Koska vain 5v linjan plussaa katkotaan jää maa aina kiinni, ja lpt:stä vuotaa jostain virtaa, ledit jäävät palamaan himmeästi 5v linjan plussan katkaisun jälkeenkin. Nooh, hoono soomi, mutta ei mahda mitään, kiireessä tulee niitä kirotushäröjäkin :D


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Nov 15, 2002 13:04 
Offline

Joined: Sun May 05, 2002 22:05
Posts: 2063
Location: Lappeenranta, Finland
Tuo taustavalojen lisäys kuulostaakin mielenkiintoiselta. Eli ilmeisesti olet laittanut lcd:n ja piirilevyn väliseen rakoon pintaliitosledejä ? Onko ledit jonkun kalvon päällä vai piirilevyyn kiinnitettynä ja kuinka olet vetänyt niille virran ? Entä olisiko sinulla mahdollisuutta ottaa kuvia tuosta operaatiosta ?

Itsellänikin on pari noita taustavalottomia tlx-711a näyttöjä niin voisi joskus yrittää viritellä taustavaloa tuollaiseen.

Mielestäni esim. tuossa sivullani esitetyssä kytkennässä ei tarkoituksella oteta virtaa lpt portista, mutta ilmeisesti sieltä jostain sitä sitten vuotaa kuitenkin.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Nov 15, 2002 20:46 
Virtaa ledeille syötetään 5v:n linjasta 100ohmin trimmerin läpi, jolla säädetään kirkkaus, ATA-100 kaapelista tuli ohutta, ja hyvää virransyöttökaapelia ledeille, ledit kytketty rinnan, koska tällöin kirkkauden säätäminen yms. hommat helpottuivat. Vähän pelle peloton mieltä, ja muutama hyvä idea, hyvä siitä tulee, täytyy osata vaan olla riittävän luova, ja uskaltaa...Kuvia ei vielä saatavilla, niitäkin koetan saada myöhemmin, mutta sen sanon että kokeilemisen arvoinen tulee.

Vielä tuli mieleen että voisin laittaa näytön eteen 2mm pleksin, johon jyrsii CNC:llä pikseliosan mentävän reiän, ja itse pleksikehyksen valaisee ledeillä, koko komeus koteloon, ja lopputulos on tod. näköisesti jopa parempi kuin tuo näytön ja piirilevyn väliin ledien asentaminen. Ainakin mielessäni osaisin ajatella näytön näyttävämmäksi tuollaisen pleksisen valaistun kehyksen kanssa, sillä edellytyksellä että asennuksesta tulee siisti...Melkein kokeilemisen arvoinen juttu ;) Pitää muutamaa muuta ajatusta kypsytellä vielä ennenkuin tuon ne julkisuuteen :D


Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group